Masterclasses

VOOR WIE?

Masterclasses speciaal voor jou als jij trek hebt in een vervolg na de Opleiding voor adviseurs.

 

 1. Wil je steeds opnieuw dezelfde bril op veranderen loslaten op een specifiek thema waar organisaties mee te maken hebben, zodat je op allerlei gewone uitdagingen van organisaties een antwoord hebt?
 2. Wil je never nooit meer vergeten hoe leuk, hoe eenvoudig, hoe anders een systemische bril op verandering is en hoeveel laaghangend fruit er is om organisaties te helpen om te floreren?
 3. Wil je jezelf blijven herinneren aan dat je niet gek bent, maar ‘slechts’ een andere bril hebt?
 4. Wil je je blijven laven en wil je collega’s blijven treffen met dezelfde bril die je in drie minuten verstaat terwijl je ze nog nooit eerder hebt gezien?


Dan zijn deze masterclasses voor jou. Samen met andere adviseurs die eerder een opleiding bij mij hebben gevolgd, dus je treft deelnemers met dezelfde uitrusting (en dezelfde systemische afwijking) als jij.


null


Op veler verzoek!

  De masterclasses zijn het gevolg van de verzoeken die ik kreeg van deelnemers aan mijn opleiding voor adviseurs. In elke groep kwamen er specifieke thema’s langs waar deelnemers meer van wilden weten. 

  Ik vind elke vertaling van de systemische bril op zo ongeveer elk onderwerp aantrekkelijk, dus zowel voor jou als voor mijn eigen lol bedacht ik een serie masterclasses. Dan kun je gewoon kiezen wat je zelf wilt. En kan ik steeds iets nieuws erbij zetten omdat ik iets hoor of ruik dat geschikt is voor zo’n masterclass. Dus elk jaar doe ik de gouwe ouwe in de herhaling en nieuwe erbij!

  Verzoeknummers aanvragen mag trouwens: heb je een geniaal idee of een knagende vraag, heb je buikpijn van een ‘raar’ verschijnsel of zie je een beweging van een kilometer afstand aankomen? Laat het me weten!

NIEUWSGIERIG OF GELIJK AANMELDEN?

bekijk data

Masterclass angstcultuurAngstcultuur

Geluiden over een angstcultuur komen vaak voor. Deze masterclass gaat niet alleen over hoe je eraf komt maar ook hoe je eigenlijk aan een angstcultuur komt. Zodat je weet wat je kan doen om het niet erger te maken dan nodig. En hoe je volledig onbedoeld in een angstcultuur terecht kunt komen. 


Plus het recept tegen een angstcultuur die helemaal geen angstcultuur is. Met hele simpele - en soms doodenge - interventies.

11-01-24
Emoties de baas

In elke organisatieverandering stikt het van de emoties. Die van teams, die van opdrachtgevers, en niet te vergeten van jezelf. Als jij verstand hebt van cultuur- en organisatieverandering kun je soms het idee hebben dat je meer een emotie-manager bent dan iets anders. Klopt. Dus maak er je vak van. Kom leren hoe je, zonder één woord inhoud, ongelofelijk veel invloed hebt op gedoe en gezanik. En hoe je emotionele chantage of juist ijzingwekkende stilte doorbreekt.

Een dag over temperen, opvoeren en begrenzen van emoties, inclusief die van jezelf. 
8 maart 2024


Systemische teamcoaching

Als jij vaker met teams werkt, en dat ook systemisch wilt aanvliegen, dan is dit een dag voor jou. Hoe je teams in hun ontwikkeling faciliteert, en hoe anders dat is dan een goed overleg mogelijk maken. Hoe je in de eerste 10 minuten regelt dat het een topdag wordt. Hoe je patronen zichtbaar maakt en waarom 'ik ben al gekomen, dat lijkt me voldoende' je redding en levensmotto zou moeten zijn als teamcoach. En hoe je met liefde voor het collectief een beetje doof en blind moet worden voor de losse individuen.


18 april 2024


Systemisch ondernemerschap

Als je je eigen bedrijf hebt, kun je dat ook systemisch doen. Je krijgt originele en soms tegennatuurlijke ingevingen voor een onderneming die gaat vliegen. Die vitaal is en aantrekkelijk voor klanten. Waar je precies de goede (want jouw ideale) opdrachtgevers krijgt. Met een tarief dat jou een vruchtbare en duurzame relatie oplevert met opdrachtgevers.

master 14 juni 2024

systemische werkvormen

Natuurlijk zijn opstellingen prachtig. Maar wel hoogdrempelig. Terwijl er zoveel manieren zijn om 'gewoon' systemisch te werken. In je intakes. Met teams. Bij gedoe. Ter voorbereiding. Als het spannend wordt. Als jij het ruikt en proeft en hoort maar verder niemand.


Deze masterclass gaat over al die grote en kleine werkvormen waarbij jij jouw systemische bril omzet in concrete en vooral gewone hulpmiddelen.

Hoe werkt het?

Ik organiseer verschillende masterclasses in een jaar. Je kunt alle masterclasses los afnemen; je kunt ook kiezen voor een serie. Je kunt alleen deelnemen als je op enig moment de opleiding voor adviseurs bij mij hebt gevolgd; je treft dus in elke masterclass andere deelnemers die allemaal zijn uitgerust met hetzelfde perspectief en dezelfde voorkennis.

Hoe werkt het?

Ik organiseer verschillende masterclasses in een jaar. Je kunt alle masterclasses los afnemen; je kunt ook kiezen voor een serie. Je kunt alleen deelnemen als je op enig moment de opleiding voor adviseurs bij mij hebt gevolgd; je treft dus in elke masterclass andere deelnemers die allemaal zijn uitgerust met hetzelfde perspectief en dezelfde voorkennis.

Praktische zaken

 1. Elke masterclass is voor minimaal vijf en maximaal tien deelnemers.
 2. Live in de buurt van Utrecht, van 9:00 tot 17:00 uur.
 3. Kosten: €795,- per masterclass.
 4. Series: twee voor € 1.500,-, drie voor € 2.150,-; vier voor € 2.750,-; vijf voor € 3.300,- exclusief 21% BTW.
 5. Als je een serie kiest, heb je 1,5 jaar de tijd om data te kiezen.
 6. Prijzen zijn inclusief koffie, thee en lunch.
 7. Je schrijft je per datum los in; als je je tegelijkertijd voor meerdere masterclasses inschrijft, krijg je een factuur met de serieprijs. Tegelijkertijd is in mijn woordenboek binnen een week.
MasterclassDatumBeschikbaarheid
Angstcultuur7 december 2023nog plek
Emoties de baas11 januari 2024VOL
Systemische teamcoaching8 maart 2024VOL
Systemisch ondernemerschap18 april 2024nog plek
Systemische werkvormen14 juni 2024bijna vol