Masterclasses

VOOR WIE?

Masterclasses speciaal voor jou als jij trek hebt in een vervolg na de Opleiding voor adviseurs.

 

 1. Wil je steeds opnieuw dezelfde bril op veranderen loslaten op een specifiek thema waar organisaties mee te maken hebben, zodat je op allerlei gewone uitdagingen van organisaties een antwoord hebt?
 2. Wil je never nooit meer vergeten hoe leuk, hoe eenvoudig, hoe anders een systemische bril op verandering is en hoeveel laaghangend fruit er is om organisaties te helpen om te floreren?
 3. Wil je jezelf blijven herinneren aan dat je niet gek bent, maar ‘slechts’ een andere bril hebt?
 4. Wil je je blijven laven en wil je collega’s blijven treffen met dezelfde bril die je in drie minuten verstaat terwijl je ze nog nooit eerder hebt gezien?


Dan zijn deze masterclasses voor jou. Samen met andere adviseurs die eerder een opleiding bij mij hebben gevolgd, dus je treft deelnemers met dezelfde uitrusting (en dezelfde systemische afwijking) als jij.


null


Op veler verzoek!

  De masterclasses zijn het gevolg van de verzoeken die ik kreeg van deelnemers aan mijn opleiding voor adviseurs. In elke groep kwamen er specifieke thema’s langs waar deelnemers meer van wilden weten. 

  Ik vind elke vertaling van de systemische bril op zo ongeveer elk onderwerp aantrekkelijk, dus zowel voor jou als voor mijn eigen lol bedacht ik een serie masterclasses. Dan kun je gewoon kiezen wat je zelf wilt. En kan ik steeds iets nieuws erbij zetten omdat ik iets hoor of ruik dat geschikt is voor zo’n masterclass. Dus elk jaar doe ik de gouwe ouwe in de herhaling en nieuwe erbij!

  Verzoeknummers aanvragen mag trouwens: heb je een geniaal idee of een knagende vraag, heb je buikpijn van een ‘raar’ verschijnsel of zie je een beweging van een kilometer afstand aankomen? Laat het me weten!

NIEUWSGIERIG OF GELIJK AANMELDEN?

bekijk data
master 14 juni 2024systemische werkvormen

Natuurlijk zijn opstellingen prachtig. Maar wel hoogdrempelig. Terwijl er zoveel manieren zijn om 'gewoon' systemisch te werken. In je intakes. Met teams. Bij gedoe. Ter voorbereiding. Als het spannend wordt. Als jij het ruikt en proeft en hoort maar verder niemand.


Deze masterclass gaat over al die grote en kleine werkvormen waarbij jij jouw systemische bril omzet in concrete en vooral gewone hulpmiddelen.
ontwerp verandertrajecten

Waar begin je in een verandertraject, met wie en met wat?


Een dag over het ontwerpen verandertrajecten. Alles wat je normaal doet maar dan anders. Met vijf systemische onderdelen van een succesvolle veranderaanpak. Over minder doen. Of juist veel meer. Over goed mikken. En natuurlijk hoe je woest aantrekkelijk wordt met een aanpak die raar, anders, kleiner of juist veel groter is dan 'normaal'.Angstcultuur

Geluiden over een angstcultuur komen vaak voor. Deze masterclass gaat niet alleen over hoe je eraf komt maar ook hoe je eigenlijk aan een angstcultuur komt. Zodat je weet wat je kan doen om het niet erger te maken dan nodig. En hoe je volledig onbedoeld in een angstcultuur terecht kunt komen.


Plus het recept tegen een angstcultuur die helemaal geen angstcultuur is. Met hele simpele - en soms doodenge - interventies.

Trusted advisor zijn

Als je zichtbaarder wordt als verander-expert en tolk-vertaler voor organisaties in verandering, word je ook aantrekkelijker als sparringpartner van opdrachtgevers, directeuren en bestuurders. Die willen geen coachtraject; die willen iemand die bereid en in staat is om mee te denken over strategische dilemma's. Die genoeg verstand van zaken heeft om naar te luisteren en genoeg gebrek aan ontzag heeft om werkelijk iets voor hen te beteken.


Een dag over macht, uiteraard, en over die ene onbetaalbare expert zijn die de hitte aankan.

Hoe werkt het?

Ik organiseer verschillende masterclasses in een jaar. Je kunt alle masterclasses los afnemen; je kunt ook kiezen voor een serie. Je kunt alleen deelnemen als je op enig moment de opleiding voor adviseurs bij mij hebt gevolgd; je treft dus in elke masterclass andere deelnemers die allemaal zijn uitgerust met hetzelfde perspectief en dezelfde voorkennis.

Hoe werkt het?

Ik organiseer verschillende masterclasses in een jaar. Je kunt alle masterclasses los afnemen; je kunt ook kiezen voor een serie. Je kunt alleen deelnemen als je op enig moment de opleiding voor adviseurs bij mij hebt gevolgd; je treft dus in elke masterclass andere deelnemers die allemaal zijn uitgerust met hetzelfde perspectief en dezelfde voorkennis.

Praktische zaken

 1. Elke masterclass is voor minimaal vijf en maximaal tien deelnemers.
 2. Live in de buurt van Utrecht, van 9:00 tot 17:00 uur.
 3. Kosten: €795,- per masterclass.
 4. Series: twee voor € 1.500,-, drie voor € 2.150,-; vier voor € 2.750,-; vijf voor € 3.300,- exclusief 21% BTW.
 5. Als je een serie kiest, heb je 1,5 jaar de tijd om data te kiezen.
 6. Prijzen zijn inclusief koffie, thee en lunch.
 7. Je schrijft je per datum los in; als je je tegelijkertijd voor meerdere masterclasses inschrijft, krijg je een factuur met de serieprijs. Tegelijkertijd is in mijn woordenboek binnen een week.
MasterclassDatumBeschikbaarheid
Systemische werkvormen14 juni 2024vol
Ontwerp verandertrajecten20 september 2024nog plek
Trusted advisor17 oktober 2024bijna vol
Systemische teamcoaching29 november 2024nog plek