cultuurdingetje hè

Cultuurdingetje, hè ...

hoe je de oude organisatiecultuur uit de vloerbedekking krijgt.

en de nieuwe erin.

Cultuurdingetje he - mockup


Natuurlijk wil je ervan af, van die angstcultuur die de hele organisatie in de greep heeft. Van de familiecultuur die je organisatie ‘zo gezellig’ maar stug onbestuurbaar houdt. Van die rottige cultuur waardoor je steeds beschamend slecht in de pers komt. En toch lukt het zelden. Sterker nog: werk je je de blubbers op die oude organisatiecultuur, wordt het juist erger…!


Ja, cultuur zit in de vloerbedekking. En: die kan er echt uit.


Dáár is dit boek voor bedoeld. Ik bied jou een hart onder de riem met een luid en duidelijk systemisch perspectief op cultuurverandering.


Nu met e-book ter waarde van € 9,99 cadeau!

#1 in de top 100!

Na 5 dagen 1e druk uitverkocht. 1000 boeken. Na 3,5 week op #1 in de top 100 bij Managementboek.nl. 


En dan krijg je DE TAART van Managementboek.nl! 


Met zo'n hoofd.

kijk Wat lezers zeggen!

Sophia de Rooij

Voorzitter Raad van Bestuur, Ziekenhuis Amstelland


Met veel plezier gelezen! Maaike schrijft heel soepel en spreekt de lezer aan. Dat brengt de materie dichtbij en maakt het praktisch toepasbaar.

Peter Helmantel
Peter Helmantel
Manager Melior Advies

Maaike doet met dit boek 'het licht aan in het donker'. Het is een boek voor wie van alles ziet en ervaart aan cultuur maar het nog niet goed kan duiden, laat staan beïnvloeden.
Annelies Jansen

President & COO Spring Los Angeles, voormalig VP Facebook Meta


Super relevant en praktisch. De combinatie van praktijkvoorbeelden en theorie helpen je als lezer om de schaamte die je voelt, om te zetten in actie. En geven je het gevoel: je bent niet alleen!
carina-van-lenteren

Carina van Lenteren

Coach van leidinggevenden bij de Nationale Politie


Nooit eerder een boek gelezen dat zo helder en toegankelijk vertelt over organisatie-culturen en het veranderen ervan als dit. Direct, eerlijk, enorm grappig, ontluisterend en recht in je gezicht.

wil je een inkijkexemplaar?


Tipje van de sluier

Familiecultuur


Waarom die gezellige familiecultuur soms een zegen is en soms een nachtmerrie. Over de cruciale en rottigste opgave om deze cultuur uit je vloerbedekking te halen.

Poldercultuur


In een poldercultuur doen ze alles met z’n allen. Over de zeer effectieve maar verschrikkelijke klus die je te klaren hebt om eraf te komen.


angstcultuur


Over angstcultuur die je krijgt zónder bullebakken van bazen. Hoe je ervan af komt. Iets simpels wat je niet gelooft. En iets engs waar je liever je vingers niet aan brandt.

Steeds-beter-cultuur


De zeer gewenste en in potentie doodvermoeiende steeds-betercultuur. Met tips om deze cultuur in je organisatie te krijgen, met één volstrekt tegennatuurlijke.

Inclusieve cultuur


Inclusieve organisatiecultuur: ja graag! Het vraagt spitsroeden lopen langs allerlei gevoeligheden. Wat je voor verschrikkelijks moet doen om dat in je vloerbedekking te krijgen.

Vitale 

cultuur


Waarom vitale individuen niet vanzelf leiden tot een vitale organisatie. Over het grote belang van goed mikken, warme conflicten en rigoureus stoppen.

bonussen!

Als je mijn boek hebt gekocht, krijg je van mij nu het e-book à

€ 9,99 cadeau! Download 'm, met alle andere bonussen:

 1. Alle 7 lekkere lijstjes
 2. Recept voor organisatiecultuur van je dromen
 3. Systemische cultuurscan
 4. Afscheidschecklist voor je organisatiecultuur
 5. Overzicht van zes organisatieculturen


In het boek zit achterin een QR code waarmee je alle bonussen èn het e-book kunt downloaden.

Luisterboek

Speciaal voor jou ingesproken door mijzelf. Krijg je mij ook nog in je oren...

Je krijgt bij het luisterboek ook het e-book cadeau. Kun je lekker luisteren in de auto en doorlezen waar je gebleven bent op de bank.

e-book-cultuurdingetje

e-book

Los e-book kan natuurlijk ook. Koop 'm hier voor € 9,99 en krijg alle bonussen cadeau!

En verder


 1. Hoe komt organisatiecultuur in de vloerbedekking?
 2. Waarom wordt het altijd erger als je eraan trekt?
 3. Drie soorten vloerbedekking.
 4. Hoe je de kern van de cultuur te pakken krijgt. En waarom je soms de ondervloer moet verkennen.


 1. Niet alles is een cultuurdingetje. Sommig gedoe moet je vooral geen cultuur noemen. En vooral saai oplossen.
 2. Succesrecepten om de oude organisatiecultuur eruit te krijgen.
 3. De kunst van verliezen. Met één ultieme interventie, met stip.

Nog meer reviews...!

Ivette Berends

Ivette Berends

HR Manager ProRail

Verfrissend, hilarisch, no-nonsense boek, waardevol voor iedereen die zich verwondert over organisatiecultuur. Het boek staat vol schaamteloze en herkenbare voorbeelden, nieuwe perspectieven en nuttige tips voor adviseurs, medewerkers en managers.

Hotze Zijlstra

Onafhankelijk redacteur & communicatiespecialist

In drie spreekwoordelijke ademteugen uitgelezen. Dit boek is persoonlijk, pakkend, verhalend en leest als een goed gesprek. Meer Maaike alstublieft!

ilse de kort

HR Change Consultant L&D, ASML

Een ‘koe bij de horens vatten’-boek. Een verademing. Maaike weet als geen ander niet alleen de oorzaak van een organisatiecultuur vlijmscherp in kaart te brengen maar ook spatheldere oplossingen te bieden. I absolutely love it. Wanneer is de Engelstalige variant er…?

Jidske Moleman

Interim HR manager/coach

Ik had helemaal geen tijd om dit boek te lezen, maar ik kon niet stoppen! Wat heerlijk om eens een boek te lezen van iemand die gewoon begrijpt waar ik als adviseur tegenaan loop. Dit boek begint waar de meeste eindigen. 

renée van dijk

Interim board assistant

Oh, wat een heerlijk boek! Wat hou ik van deze ongezouten manier van recht voor zijn raap en zonder omhaal. Maaike reikt je niet alleen een schoongepoetste bril op organisatiecultuur aan maar geeft je ook concrete handvatten om je gewenste cultuur vorm te geven.

wim diesveld

Eigenaar DDJ De cijfers voorbij, Accountants & Adviseurs

Dit boek is voor elke ondernemer of bestuurder een soort verplichte BHV-cursus. Indrukwekkend hoe ik werd meegenomen in de verschillende culturen; automatisch passeerden veel situaties van mijn cliënten de revue. Maaike heeft een prettige schrijfstijl en de combinatie met de vele praktijkvoorbeelden maakt het een luchtig boek.’

BESTEL HET BOEK NU en je krijgt het e-book van mij cadeau!

Omdat het zo lekker is om de papieren variant èn het e-book te hebben, krijg je het e-book ter waarde van € 9,99 erbij.
nullOver de auteur

Maaike Thiecke is psycholoog, bestsellerauteur en mede-uitvinder van een onconventionele bril op organisatie- en cultuurverandering: Systemisch TransitieManagement. Deze bril op verandering leidde tot vloerbedekkinglogica: logica hoe je organisatiecultuur in je vloerbedekking komt. Met simpele, concrete handvatten om die oude cultuur eruit te krijgen. En de nieuwe cultuur van je dromen erin!


Maaike adviseerde talloze organisaties over het geheim van cultuurverandering en leidde honderden managers en adviseurs op in vloerbedekkinglogica. Ze is eigenaar van Voer voor verandering, waar ze ervaren adviseurs opleiding in cultuurverandering biedt.


Maaike is vergenoegde moeder van Willemien en Teun, haat sport, is dol op koken, Vlieland en akkefietjes, is verslaafd aan schrijven en Kitchen Nightmares, heeft een crush on Peter Buwalda en een geheim mapje met nieuwe boektitels. Ze werkt bij boekhandel Kramer en Van Doorn in Zeist en bakt daar hazelnoottaart, cheesecake, worteltaart, rabarber-aardbeientaart en brownies en blondies. Voor bij je koffie en je nieuwe boek.


VOER VOOR VERANDERING?

In mijn bedrijf Voer voor verandering krijg je mij. En kun je als ervaren adviseur terecht voor opleidingen cultuur- en organisatieverandering. Goed voor voor goeie adviseurs.

ANDERE BOEKEN VAN MAAIKE THIECKE

SYSTEMISCH TRANSITIE

MANAGEMENT

13 HEILIGE HUISJES OVER MANAGEN AAN DIGGELEN!

e- book SYSTEMIC TRANSITION MANAGEMENT

waaier 

EERSTE HULP BIJ CULTUUR-VERANDERING

© Voer voor verandering - Nijenheim 3221 3704 AV Zeist - privacy - info@voervoorverandering.nl - 06-28293469